2011. június 30., csütörtök

Ursula - Jelenlegi ára: 1 140 Ft


Ursula
Egy asszony meg a lánya vonatra ül Frankfurtban, hogy mentse az életét a nácik, a zsidóüldözés elől. Palesztinába mennek, a kislány felcseperedik, s gyönyörű fiatal nővé serdülve egymás után ismerkedik meg a fess angol tisztekkel. Flörtöl, szerelmes lesz, majd némi bonyodalmak után férjhez megy, gyereket szül. Úgy, mint a legtöbb asszony. A Palesztinában született csecsemőből azonban írónő lesz, e könyv szerzője, aki afejébe vette, hogy megörökíti anyja, a nehéztermészetű, egyszerre imádott és gyűlölt Ursula életét, amely mindennek nevezhető, csak hétköznapinak nem. Küszködnek, próbálják felverekedni magukat a háború utáni nyomorban, rengeteg megpróbáltatás szakad rájuk, először Angliában, majd Ausztráliában kötnek ki, zajlanak körülöttük az események, az életkisebb-nagyobb drámái, s közben feltárulnak előttünk a bibliai tájak meg a holdbélien idegen ausztrál vidékképei. A majdani írónő folyamatosan vívja érzelmiharcát anyjával, Ursulával, vágyakozik a szeretetére, amelyet azonban nem tőle, hanem fogadott apjától, az álmokat kergető, melegszívű Nigeltől kap meg. A férfi világítja be a kamaszodó lány, majd a felnőtt asszony életét, Nigel, akinek semmi sem sikerül, aki maga az örök vesztes, ám egyetlen dologban legyőzhetetlen: ő az élő, a megtestesült szeretet, amit egész környezetérekisugároz. Aztán a szülők meghalnak, és az írónőrádöbben: Ursula, az anya nem a szavaival, a gesztusaival, hanem a létezésével, a lényével szerette őt, odaadta magát neki és a családnak, feláldozta értük mindazt, amit az élettől várt, és soha nem kapott meg. A boldogság néha különös és visszás módon kólintja fejbe az embert, érti meg végül. Furcsa és megrázó könyvet tart a kezében az olvasó. A sóvárgás, a fájdalom, a kiábrándulás és a beteljesülés regényét. Egy könyvet, amelytől bölcsebb lesz a lélek.
SZERZŐ: Eileen Naseby
KIADÓ: STB Könyvek Könykiadó
KIADÁSI ÉV: 2008
OLDALSZÁM: 284
Szállítási és fizetési információk
Személyesen áthevetőek könyveink (kizárólag) Budapesten a Klinikák metrómegálló közelében található átvételi pontunkon!
Minden hétköznap 8: 00-tól 20: 00-ig.
Általában 3-5 nap az átfutási ideje, amíg az általad rendelt könyvek megérkeznek az átvetéli pontba, melyről automatikus üzenetet küldünk a számodra. Ha még azelőtt látogatsz el az átvételi pontba, hogy ezt az értesítést megkaptad volna, akkor kicsit csalódott leszel...
Ezt elkerülendő nagyon kérlek soha, ismétlem soha ne próbáld átvenni a könyvet, amíg nem kaptál erről értesítést. Ez a köztünk lévő jó viszony megtartása szempontjából is kifejezetten javasolt.
A könyveinket változatlanul megkaphatod postai úton (előreutalással), vagy futárszolgalát segítségével (előreutalással, vagy utánvéttel).
A könyveinkre kiszabott szállítási díjak egységesek, nem függnek az adott könyv méretétől, vagy a könyvek darabszámától.
2 darab, vagy több termék rendelése esetén a szállítási költség nem változik.
Vagyis bármekkora rendelést is adsz le, mindig csak a Szállítási és garanciális feltételek fül alatt meghatározott díjat kell fizetned.
Más szállítási módot nem vállalunk, a megadott áraktól nem áll módunkban eltérni.
Szállítási és fizetés módja
Ajánlott levélként előreutalás után: 870 Ft
Futárszolgálat előreutalással: 750 Ft
Futárszolgálat utánvéttel: 890 Ft
Személyes átvétel: 0 Ft
Minden termékünk új és olvasatlan.
Tekintsd meg összes könyvünket itt! >>



Jelenlegi ára: 1 140 Ft

Az aukció vége: 2011-07-19 03:25
. Ursula - Jelenlegi ára: 1 140 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése